İnegöl Belediyesi, Çiftçi Malları Koruma Kurulunun daha aktif ve hızlı bir şekilde olaylara müdahale etmesi ve kısa sürede sorunlara çözüm bulunabilmesi amacıyla personel ve araç tahsis etti.
İnegöl’de 2015 yılında kurulan Çiftçi Malları Koruma Kuruluna her geçen gün yeni kırsal mahalleler dahil olmaya devam ederken, koruma kurulunun yeni alanlarla birlikte genişleyen sorumluluk sahasına daha hakim olabilmesi ve sorunlara kısa sürede müdahale edilebilmesi adına İnegöl Belediyesi tarafından Çiftçi Malları Koruma Kuruluna araç tahsis edildi.
Çiftçi Malları Koruma Kurulunun 24 saat devriye atabilmesini de sağlayacak aracın teslimatı, bugün Cerrah Mahallesinde düzenlenen mini törenle yapıldı.
24 SAAT DEVRİYE
Teslimat öncesi konuşan Çiftçi Malları Koruma Kurulu Başkanı Selahattin Dumanlar, 2015 yılında kurulan Çiftçi Malları Koruma Meclisinin 1 yılı aşkın süredir hizmet ettiğini söyledi. Kurulum aşamasında 21 kırsal mahalle ile başlanan hizmetlerin bugün itibariyle 35 kırsal mahalleye ulaştığını kaydeden Dumanlar, “Bu talep artışı sonucu araç ve personel gibi bir takım ihtiyaçlar hasıl olmuştur. Geçen aylarda yönetim kurulu üyelerimizle birlikte ziyaret ettiğimiz Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş Beye konuyu ilettiğimizde, kuruluş aşamasından beri bizlerden desteklerini esirgemeyen Başkanımız gerekli çalışmaların yapılacağını bize bildirmişlerdir. Bu çalışmalar sonucunda kurumumuza 1 araç teslim edilmiştir. Yine personel ihtiyacı için de İş Kur destekli bir personelimiz kurumumuza kazandırılmıştır. Kurumumuz toplamda 3 personel 1 araç ve 3 motosiklet olmak üzere hizmetlerine devam etmektedir. Bu karşılanan ihtiyaçlar sayesinde geçen aylarda yaptığımız değerlendirme toplantısında kurum olarak vermiş olduğumuz gece saatlerinde de devriyeye çıkarma sözümüz gerçekleşmiş olacak. Aracımız artık gece saatlerinde de devriyeye başlamıştır. Kurumumuz her geçen gün büyümektedir. Bu büyüme de vatandaşlarımıza daha çok hizmet olarak yansımaktadır. Büyümede katkısı bulunan, tabiri caizse taşın altına gövdesini koyan Sayın Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara ve değerli muhtarlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Araç teslim töreninde İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de kısa bir konuşma yaptı. “Belediye Başkanımızın tarımla ilgili çalışmalarını geçmişten bu yana takip ediyor ve takdirle karşılıyoruz” diyen Başkan Çelik, “Gerek tarım fuarlarında, gerek diğer çalışmalarıyla, ürün toplama merkezleriyle hep tarımın içerisinde oldular. Tarımın içerisinde olmaması gerektiği zaman da içerisinde oldular. Bugün de burada yine böyle güzel bir çalışmayla örnek oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu aracın da çiftçi malları koruma kuruluna hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
5 YILLIK SÜREÇTE SORUNLARIN YÜZDE 90’I ÇÖZÜLÜR
Son olarak Belediye Başkanı Alinur Aktaş davetlilere yönelik bir konuşma yaptı. Yaklaşık 3 buçuk ay önce Çiftçi Malları Koruma Kurulunun 1’inci yıl toplantısını yaptıklarını anımsatan Başkan Aktaş, “Orada bazı konular dile getirilmiş ve eksiklerden söz edilmişti. Nihayetinde bugün onları bir bir gerçekleştirmiş olmanın heyecanıyla bir araya gelelim ve tekrar bir durum değerlendirmesi yapalım istedik. İnegöl’ümüz gelişiyor, ülkemiz gelişiyor. Şehrimizde önemli atılımlar oluyor. Ama özellikle tarımın bizim için çok önemli bir konu başlığı olduğunu üzerine basarak söylemek istiyorum. Zaten bunu ortaya koymak adına hemen bu yeni yasayla birlikte 2014 yılından sonra Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzü teşekkül ettirdik. Bu müdürlük bünyesinde de çalışmaya başladık. Beklentiler büyük. İhtiyaçlar gerçekten çok fazla, birikmiş çok konu var. Ama eldeki imkanlar kısıtlı. Ve mümkün olduğu kadar bu imkanları maksimum düzeyde halletmeye veya bu eldeki imkanları mümkün olduğu kadar maksimum düzeyde dağıtmaya çalışıyoruz. İnşallah 3-5 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda, yeni yasayla birlikte 5 yıllık süreçte ben problemlerin yüzde 80-90’ının hallolacağını düşünenlerden biriyim. Geldiğimiz noktaya da bakarsak çok iyi mesafe aldığımızı hep birlikte görmüş olacağız” dedi.
Kırsalda yapılması gereken çok iş olduğunu ve bu işlerin eski sistemde biriktiğini ifade eden Aktaş, “Kırsal Hizmetler Müdürlüğü teşekkül ettirildi. Artık bu işleri düşünen birileri var. Eskiden yetkimiz olmadığı için kıyıdan köşeden ilgilenelim direk yetkimiz yok derdik. Şimdi artık bu iş bizim işimiz. Ama dedim ya o kadar birikmiş konular var ki bunları bir çırpıda halletmek mümkün değil. Yıllarca 700 civarında köy İl Özel İdaresinden destek almaya çalıştı. Ben geçmişte hizmet edenlere asla karşı gelmek adına söylemiyorum, hepsinin başımızın üzerinde yeri var. Lakin hallolmadı. Köyler geriye gitti. Tarımla alakalı ciddi bir geriye gidiş oldu. Keşke imkanlar sunulsaydı ve bu işler hallolsaydı da bizim tarım gelirlerimiz, tarımla ilgili kaynaklarımız çok daha artmış olsaydı. Şimdi ne yapıyoruz, tarım fuarları yapıyoruz, eğitim toplantıları yapıyoruz. Bunların hepsi İnegöl ve İnegöl tarımının gelişmesi adına. Tarım gelirleri konusunda acilen standartları yükseltmemiz gerekiyor” diye konuştu.
ALT YAPIMIZIN GÜÇLÜ OLMASI LAZIM
Selahattin Dumanlar’ın araç ve motorize ekiple ilgili çalışma yaptığını dile getirerek konuşmasını sürdüren Başkan Aktaş, şöyle devam etti: “Çiftçi Malları Korumayla ilgili kısa bir süre önce Selahattin Külcü’nün üst birlikte Ankara’da aldığı görev sonrası bir revizyona gittik. Yine bu işlerin içerisinde olan kardeşimiz Selahattin Dumanlar ile ilgili görevlendirme yaptık. Kendisi araç ve motorize ekiple ilgili sayı arttırmayla ilgili çalışma yaptı. Olayın çok başındayız. Bir gün çok daha mükemmel hale geleceğiz. Yeter ki biz bu işe inanalım. Çok iyi kiraz üretebilirsiniz, çok iyi erik üretebilirsiniz, çok iyi çilek üretebilirsiniz. Bunları üretmek için önce alt yapınızı güçlü kurmanız lazım. Sulama sisteminden bu ürünün toplanmasına ve bu ürünün korunmasına… Bu kirazı herkes üretebilir. Önemli olan kaliteli üretmek. İnşallah bununla ilgili adımlarımızı da önümüzdeki günlerde daha hızlı atacağız. Bugün Çiftçi Malları Koruma Birliği Başkanlığımızın bünyesine katılan araçlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Temennimiz odur ki inşallah hiç art niyetli kişiler olmasın. Ürünlerimize zarar gelmesin. İnşallah çiftçi malları korumada da ürünlerimize herhangi bir zarar gelmez. Lakin verenlerle ilgili de Çiftçi Malları Koruma Birliği’nin görev başında olduğunu belirtmek istiyorum”
İNEGÖL’ÜN TARIM GERÇEĞİNİ ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ
Konuşmasının sonunda İnegöl’ün tarım gerçeğinin ön plana çıkarılması gerektiğine vurgu yapan Aktaş, “Muhtarlarımızın bu geçiş süreciyle alakalı bazı sorunları olabilir. Yılın ilk 6 aylık döneminde koruma sistemine dahil olan mahalleler ile koruma meclisinin sahası daha da genişlediğinden iş takibi açısından zorluklar çıkabilir. Bunların hepsi aşılacaktır, sistem oturacaktır hiç şüpheniz olmasın. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. İnegöl’ün şu özelliğini de artık herkesin bilmesi lazım. İnegöl bir mobilya şehirdir, İnegöl bir köfte şehridir, İnegöl bir kaplıca şehridir, ama İnegöl aynı zamanda bir tarım şehridir. Bunu bizim artık her yerde vurgulamamız lazım. İnegöl’deki tarım gerçeğini de her zaman ön plana çıkarmamız lazım” açıklamalarında bulundu.
Konuşmaların ardından yeni aracın anahtarı yetkililere teslim edildi.