22 Kasım 2024, 06:02Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
11 Temmuz 2016 Pazartesi, 15:17

Çocuklar barışın evrensel dilini Nilüfer’den yayacak

Nilüfer Belediyesi ile Barış için Müzik Vakfı, isteyen tüm çocukların müzik eğitimi almaları amacıyla işbirliği protokolü imzaladı. Protokol çerçevesinde ilk etkinlik de aynı gün yapıldı.

Paylaşmak İster Misiniz?
Çocuklar barışın evrensel dilini Nilüfer’den yayacak

Projeye kayıt yaptıran 137 çocuk, enstrümanlarıyla birlikte ilk derslerini Işıktepe Mahalle İletişim Merkezi’ndeki salonlarda gerçekleştirdi. Her çocuğun en az bir müzik aleti kullanması için sürekli yeni çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi, bu kapsamda önemli bir projeyi daha başlattı. Nilüfer Belediyesi ile Barış için Müzik Vakfı arasında imzalanan işbirliği protokolüyle, barışın sesini notalarla duyuracak olan “Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası” için önemli bir adım atıldı. Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen protokol imza törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Murat Çağlar, Barış için Müzik Vakfı Başkanı Mehmet Selim Baki ile Barış için Müzik Vakfı Başkan Yardımcısı Yeliz Baki katıldı. Nilüfer Belediyesi olarak 2020 yılında kurulması planlanan “Çocuk Orkestra ve Korosu” için çalışma başlatan Barış için Müzik Vakfı’na, Bursa’daki çalışmalarında destek vereceklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Barış için Müzik Vakfı, 'Barış için Müzik-El Sistema Türkiye’ kapsamında 2020 yılına kadar Türkiye’nin farklı kentlerinde kurulacak orkestra ve korolar aracılığıyla 10 bin çocuğa ulaşabilmeyi hedefliyor. Biz de, demokrasinin, katılımcılığın, özgürlüğün, sosyal belediyeciliğin, eşitliğin ve vicdanın kenti olarak hedeflediğimiz, barışa sevdalı bir kent olarak, bu çabayı yürekten destekliyoruz” dedi.

Bozbey: Barışın sesini müzikle duyurmak istiyoruz

“Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası”nın, barışın sesini notalarla duyuracağını ifade eden Başkan Bozbey, “Bu önemli sosyal hareketin ilk adımları, Nilüfer Belediyesi, Barış için Müzik Vakfı ve Uludağ Rotary Kulübü’nün işbirliğiyle atıldı. Bizler, özellikle bugüne dek herhangi bir çalgı ya da müzik eğitimi alma olanağı olmayan çocukların, sanatsal yaşama katılım hakkı önündeki engelleri kaldırarak, barışın sesini müzik aracılığıyla duyurmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi ve istekli çocuklara, müzik aracılığıyla toplumsal ve kültürel yaşam alanı açan projeye belediyemiz destek verecek” şeklinde konuştu. Yıllardır Nilüfer için büyük bir hayali olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, “Her çocuğun en az bir müzik enstrümanı çalabilmesi, güzel sanatların en az bir dalıyla uğraşması ve en az bir spor dalında aktif olması gerçekleşebilirse, ülkemizin özlediği barış ortamı da mutlaka sağlanacaktır. İşte bu hayale, büyük bir katkının da bu proje olduğuna inanıyorum. Protokolle birlikte bu hedefe yönelik bir adım daha atacağız” dedi.

“Çocuklar, karanlık günleri müzikle aydınlatacak”

Başkan Bozbey, “Ben inanıyorum ki bu proje aracılığıyla yüzlerce çocuğumuz müzikle iç içe olacak ve en karanlık günleri yine müzikle aydınlatacaklar. Sanatın ve sanatçının sesi, dünya dursa da susmayacak” şeklinde konuştu.

Heykel saldırısına tepki

Nilüfer’de bulunan “Özgür Olmak” heykeline yapılan saldırılara da tepkisini dile getiren Başkan Bozbey, “Sanat eserlerini karalamak isteyenler, sanata prangalar takmak isteyenler, asla umduklarını bulamayacak.“Özgür Olmak” heykelimize üst üste yapılan saldırılarla, özgürlüğün kapısını kapatabileceklerini zannedenler yanılıyor. Nilüfer, müziğiyle, güzel sanatlarıyla, heykelleri ve sanatçılarıyla aydınlık bir kent olarak yoluna devam edecek. Başta Barış için Müzik Vakfı’na, Barış için Müzik Orkestrası’nın kurulabilmesi için enstrüman temini ve pek çok konuda destek olan Uludağ Rotary Kulübü’ne ve tüm emeği geçenlere kentim, ülkem ve insanlık adına teşekkür ediyorum” dedi.

Baki: Yakında Nilüfer’den çok güzel sesler çıkacak

Çocukların, Anayasa’da ve Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yazılı doğal haklarını yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Barış için Müzik Vakfı Başkanı Mehmet Selim Baki de, “Bunu da Nilüfer Belediyesi ile yapıyor olmak büyük bir mutluluk. Bu işe vesile olan Uludağ Rotary Kulübü’ne de teşekkür ediyorum. Yakında Nilüfer’den çok güzel sesler çıkacak” şeklinde konuştu.

“Sosyal ve ekonomik kalkınma projesi”

“Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası”nın, ortak yaşam alanı oluşturma projesi olduğunu vurgulayan Barış için Müzik Vakfı Başkan Yardımcısı Yeliz Baki de, “Bunu sadece bir müzik projesi olarak değil, sosyal ve ekonomik bir kalkınma projesi olarak da görüyoruz. Barış, çocuklardan yükselecek. Zaman içinde Nilüfer’den çıkacak olan seslere hep birlikte şahitlik edeceğiz. Onlar, geleceğin liderleri olacaklar. Bugün ilk ders başlayacak. Birey olarak Türkiye’de yaşayan herkesin elini taşın altına koyarak bu projeyi sahiplenmesini arzu ediyoruz. Umarım bu umudu hep birlikte büyüteceğiz ve tüm Türkiye’ye yayacağız. Müziğin coşkusunu ve neşesini hissetmemiş tek bir çocuk kalmayana kadar hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Bursa bu projeye sahip çıkmalı”

Uludağ Rotary Kulübü olarak kayıt yaptıran 137 çocuğa enstrümanlarının teslim edildiğini söyleyen Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Murat Çağlar da, “Amacımız, çocukların tatil dönemini eğitim yaparak geçirmesiydi. Bu projeyle de amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz. Projeye keman, viyola, çello ve kontrbasla başlıyoruz. Hedefimiz, yaylı enstrümanların yanına üflemeli ve vurmalı enstrümanları da eklemek. Yani orkestrayı, gerçek bir senfoni orkestrası haline getirmek. Bursa’nın bu projeyi sahiplenmesi ve projenin sürdürülebilir olması çok önemli. Bu projeyle çocuklarımız arasından müzisyenler ve dünya çapında orkestra şefleri çıkarmak istiyoruz. Barışın evrensel dilini, bu çocuklarla birlikte Nilüfer’den yayalım” dedi. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Barış için Müzik Vakfı Başkanı Mehmet Selim Baki arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İlk ders yapıldı

Protokol çerçevesinde ilk ders de aynı gün yapıldı. Işıktepe Mahalle İletişim Merkezi’nin ikinci katında bulunan salonlarda 137 çocuğa enstrümanları verildi ve ardından ilk derse geçildi. Çello, keman, kontrbas ve viyola gibi enstrümanları ile tanışan çocuklar ilk derslerini neşe içinde gerçekleştirdi.

Paylaşmak İster Misiniz?

Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz