Son Güncelleme: 16 Mart 2016, 17:08
Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı “Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı” çerçevesinde hazırlamış olduğu “Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür” projesi 85 puan ile 1. sırada kabul edildi. Projenin açılışı okulun mobilya bölümünde gerçekleştirildi.
Dursunbey Belediyesi’nin eş finansman olduğu Güney Marmara kalkınma Ajansı'nın ise hibe desteği ile Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür” projesi hayata geçirildi.176.364,00 TL hibe destekli proje kapsamında okula, “Ahşap CNC Lazer Kesim” ve “Ahşap CNC Torna Makinesi” alındı. Öğrenciler yeni makinelerle masa, sandalye, sehpa ayağı ve küpeşte gibiher türlü silindirik ürünler yaparken, ahşap lazer kesim makinesiyle el isçiliği, ahşap süsleme isçiliği, oyuncak yapımı, reklam malzemeleri yapımı gibi ürünlerin nasıl meydana getirildiği öğretilmeye başladı.
Ahşap CNC Lazer Kesim ve Ahşap CNC Torna Makinesi ile üretilen ürünlerin sergilendiği açılışa Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Belediye Başkan Vekili İsmail Çoban, Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Solak, GMKA İzleme Değerlendirme ve Raporlama Birimi Uzmanları Dr. Kasım Özek, Ertuğrul Burak Meriç, Dursunbey Milli Eğitim Şube Müdürleri Hasan Çam, Ahmet Hayat, Dursunbey Müftüsü Mehmet Atlı, Dursunbey Meslek Yüksekokulu Müdürü Erşan Çavdar, Öğretim Görevlisi Muharrem Mıdıroğlu, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Faruk Balcı açılış öncesi yaptığı konuşmada, projenin yapılma sebeplerini anlattı. Balcı; “Dursunbey ilçesinin lokomotif sanayi dalı olan ahşap sanayisi, Avrupa ülkeleri ve Türkiye'deki ahşap sektörüne bakıldığında ilçeye ekonomik getirisi açısından alt seviyelerdedir. Bunun çözümü için hem sanayimizdeki işletmelerin kendilerini yenilemesi, hem de ağacın sadece kereste maksatlı üretiminden vazgeçilmesi gerekmektedir. Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümündeki öğrencilerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi ve tasarladığı bir ürünü ortaya koyabilmesi için yeni nesil makinelere ihtiyacı vardır. Öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini arttırarak sanayi kuruluşlarına yetenekli ara eleman temin etmek, genç nüfusun istihdamını bölge içinde gerçekleştirerek; dışa göç veren ilçemizin bu sıkıntısını bir nebze olsun giderebilmek de projenin hedeflerindendir.
Ayrıca öğrencilerimizin yeni teknoloji ürünü, ahşap makinelerle kendilerini geliştirmeyi ve bunları kullanarak mezun olduktan sonra, bu makinelerle ilgili kendi işlerini kurup bölge ekonomisine katkı sağlamaları hedeflenmektedir.Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2012 yılında GMKA’nın desteğiyle uygulanan “Bu Okulda İş Var” isimli projesi, Dursunbey ahşap sektörüne öncülük edilmiştir. GMKA desteğiyle alınan CNC Ahşap Yüzey İşleme Makinesiyle, öğrencilerimizin bilgisayar kullanımları, tasarım gücü, okul içindeki aktivitesi, mesleğinde kendine güven duyması geliştirilmiştir. Bizler “Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür” projemiz ile hem ahşaptaki kullanım alanımızı genişletmek hem de piyasadaki ahşap işlemeciliğine yön verecek makineler elde ederek bölge kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz. ” dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesininin düğümünü çözen Kaymakam yaşar Aksanyar ‘teknikte zorlama yoktur’ dedi. Açılışın ardından öğrenciler tarafından yapılan ahşap ürünler incelenirken, proje kapsamında alınan CNC makinelerinin işleyişi de katılımcılar tarafından izlendi. Programın sonunda Dursunbey Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından kokteyl düzenlendi.
Balıkesir Haber olarak Dursunbey'in böylesine güzel bir projeyi hayata geçirmesinden ve başarılı bir çalışma ardından projelerinin GMKA desteği almasından dolayı Dursunbey'i tebrik ediyoruz.