22 Kasım 2024, 12:39Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
04 Mayıs 2017 Perşembe, 15:07

Edremit MYO'dan Geleceğin Zeytincileri İçin Teknik Gezi

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi 1. ve 2. Sınıf öğrencileri; Edremit Zeytincilik Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tuba Öncül Abacıgül, Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gonca Sakin ve Gıda Mühendisi Ayten Yalçın eşliğinde; Bergama İlçesi Ovacık Beldesi’nde bulanan ORPİR Pirina Fabrikası ve İzmir Çiğli TARİŞ Üretim Tesisleri’ne teknik gezi kapsamında ziyarette bulundu. Öğrenciler, teknik gezilerle üretim sürecini yerinde görerek teorik bilgilerini arttırıp pekiştirme fırsatı buldular.

Paylaşmak İster Misiniz?
Edremit MYO`dan Geleceğin Zeytincileri İçin Teknik Gezi

Teknik gezide ilk olarak; ORPİR Pirina Fabrikası’na gidilerek tesisin tüm bölümleri gezildi. Fabrika Teknik Sorumlu Müdürü Mehmet Gülşen tarafından pirina stok sahası, pirina kurutma ünitesi, pirina yağı ekstraksiyonu, pirina yağı rafinasyonu, pelet yapımı ve tesisin işleyişi hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verildi. Ayrıca tesiste üretilen rafine pirina yağı analizlerinin gerçekleştirildiği laboratuvar gezilerek Gıda Mühendisi Dilek İlkdoğan Burgaz tarafından yemeklik pirina yağı analizleri hakkında teorik bilgiler verildi.

Teknik gezinin ikinci bölümünde ise TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin Çiğli’de bulunan Zeytin ve Zeytinyağı Üretim tesisleri ziyaret edilerek; tank çiftliği, rafineri, filtrasyon, dolum, ambar bölümlerinde yetkililerden bilgiler alındı. Ayrıca öğrenciler, laboratuvar ünitesinde analitik ve kromotografik analizler hakkında bilgiler alarak zeytinyağında kırılma indisi ve peroksit tayini uygulaması yaptılar. Son olarak sofralık zeytin fermentasyonu, dolum, paketleme, pastörizasyon, salamura hazırlama, sofralık zeytinde tuz ve şeker tayini analizleri hakkında teorik bilgiler alan öğrenciler, yaptıkları gözlemlerle gezi ve eğitimden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz