Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, Türkiye Fiziki Coğrafyası I Dersi kapsamında Yrd. Doç. Dr. Hakan Önal’ın rehberliğinde Uluabat Gölü, Gölyazı Köyü (Apolyont), Uludağ Milli Parkı ve Cumalıkızık Köyü’nden oluşan sahayı teknik gezi ve arazi çalışması kapsamında ziyaret etti.
Arazi çalışması hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Hakan Önal, “Öğrencilerimiz, ‘Ramsar Sözleşmesi’ne göre en önemli uluslararası sulak alanlar arasında gösterilen ve ‘Yaşayan Göller’ kapsamına alınan Uluabat Gölü’nü ve göl kıyısındaki en önemli yerleşmelerden birisi olan kentsel sit konumundaki Gölyazı’yı yakından görme ve inceleme fırsatı buldu. Uluabat Gölü ve Gölyazı’nın kaynak değerlerine ilişkin farkındalık yakalayan öğrenciler, yerel düzeyde yaşayan kaynak kullanıcıları ile sözlü görüşmeler yaparak ilk elden bilgi sahibi oldu. Daha sonra Uludağ Milli Parkı’na geçen öğrencilerimiz, Uludağ’ın kuzey yamaçları boyunca vejetasyon katlarının ve yükseltiye bağlı olarak iklim koşullarının değişmesi sonucunda nasıl değiştiğini fark etti. Milli Park sınırları içerisindeki I. ve II. Turizm Gelişim Bölgeleri’nde incelemelerde bulunan öğrencilerimiz, 1986 yılında kapatılmış Wolfram maden işletmesinin harabelerini yakından görme fırsatı buldu” dedi.
Arazi uygulama çalışması, tarihi Osmanlı köyü olan ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası içerisine dahil edilen Cumalıkızık Köyü’nün ziyaret edilmesi ile son buldu.