GTSO ve KOSGEB arasında yapılan protokol sonrası eğitimlerini tamamlayan 30 genç girişimciye belgeleri verildi. Gemlik Ticaret ve Sanayi odasında ki belge törenine Kaymakam Cahit Işık, Belediye başkanvekili Ercan Barutçuoğlu, GTSO Başkanı Kemal Akıt, GTSO Meclis başkanı Paşa Ağdemir, Meclis başkanvekili Zafer Işık, Başkan yardımcıları, Nurettin Hocaoğlu, Mehmet Yıldırım, Mehmet Anar, Ergin Erenoğlu, Fikret Mete GTSO genel sekreteri Agah Arda ve BTSO kadın girişimciler başkanı Nurcan Özdemir katıldılar.
Belge töreni öncesi ilk konuşmayı yaparn GTSO Başkanı Kemal Akıt, Ticaret odaları ne iş yapar diye soranlara işte bir güzel örnek daha dedi. Türkiye'deki 365 oda ve Borsadan 52. Akredite edilmiş oda olduklarının altını çizen Akıt, 81 vilayetten 52. olmamız beş yıldızlı hizmet demektir dedi.
Akredite oda olmamız gereği, hizmetin yanında sosyal projelerde olmamızı gerektiriyor diye sözlerini sürdüren Başkan Akıt sözlerini şöyle sürdürdü; KOSGEB ve belediyemiz işbirliğiyle başlattığımız eğitimlerimize 400 başvuru oldu, 30 ar kişilik gruplar halinde eğitimlerimizi yapıyoruz. İlk grup eğitimi tamamlandı, kalan arkadaşları da kursa tabi tutup, girişimciliklerine destek olacağız.
Akıt, oda olarak eğitime yüzde 100 destek veriyoruz diyerek sürdürdüğü konuşmasına şöyle devam etti; Bilindiği gibi Türkiye'nin ilk çelik kontriksiyon okulunu yaptık. Eğitimlerimiz devam edecek, bugün burda iki gruba birden belgelerini vereceğiz, yarının iş adamları ve yeni üyelerimiz olacak genç girişimcilerimize başarılar diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Akıt'ın ardından konuşan KOSGEB Bursa Şube müdürü Ahmet Akdağ'da 4 yıl önce bu sıralarda eğitim alan arkadaşlarımızdan Selma Özsabuncu'nun işletmesini ziyaret ettik. Azim, gayret ve çalışmanın sonuçlarını gördük dediği sözlerinde şu ayrıntılara yer verdi; Bugün burda eğitim alanlardan yarın başka Selma Özsabuncular, Kemal Akıtlar çıkacak. 2023 vizyonuyla Dünya'nın ilk 10 ekonomisi arasında yerimizi alacağız. 2023 yılında çok önemli misyona hazırlanıyoruz. Akdağ, girişimci arkadaşlarımıza hayırlı ve başarılı olması dileklerimle, emeği ve katkısı olan GTSO ve Gemlik belediyesine teşekkür ediyorum diyerek sözlerini sonlandırdı.
Gemlik Belediye başkanvekili Ercan Barutçuoğlu'da Türkiye'de 3. köprüler, 3. hava alanları, yapılıyor, her yer şantiye gibi diyerek başladığı sözlerinde yerel yönetimler de bundan nasibini alıyor dedi. Barutçuoğlu, dur durak bilmeyen bir Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz var, yerel yönetimlerde bu çalışmalara ayak uydurmak zorunda diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
TOBB Bursa Kadın Girişimciler Başkanı Nurcan Özdemir'de 16 yıl önce sizler gibi başlamıştım dediği konuşmasında, bundan sonraki iş hayatınızda atacağınız adılmar ülkemizin kalkınmasında önemli faktör olacaktır dedi. Genç girişimcilere ülkemizin ihtiyacı var diyen Özdemir, pes ettiğinizi düşündüğünüz anda istirahat ettiğiniz var sayın ve yılmadan devam edin dedi. Özdemir, Eğitimlerini başarıyla tamamlayan sizler için bundan sonraki süreç çok daha önemli. Kadınlar olarak girişimciliği hayat tarzı olarak kurgulamalıyız diyen Özdemir, emeği geçen herkese teşekkür ederek sürecin hayırlara vesile olmasını diledi.
Son konuşmayı yapan Kaymakam Cahit Işık ise "Milletleri, devletleri kalkındıran olmazsa olmazımız beşeri sermayedir" diye başladığı sözlerine projenin örnek bir çalışma olduğunu vurguladı. Şair Mehmet Akif Ersoy'un Kim Kazanmazsa Bu Dünyada Bir Ekmek Parası Dostunun Yüz Karası Düşmanının Maskarası sözünü hatırlatarak genç girişimcilere başarılar diledi. Işık, İmkanlar önünüzde, devletimiz her türlü imkanları sağlıyor. Tüm arkadaşlara kuracakları iş hayatında başarılar diliyor, emeği geçen ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum diyerek sözlerini sonlandırdı.
Programın sonunda girişimcilere katılım belgeleri verildi.
Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu ve Gemlik Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülecek olan 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine, iş fikri olan tüm girişimci adaylar ücretsiz olarak katılabilecekler.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan ve sertifika alan girişimciler, KOSGEB'in yeni iş kuranlara verdiği 50.000 TL'lik hibe ve 100.000 TL'lik faizsiz kredi imkânından faydalanabilecekler.