Nilüfer Belediyesi, Mahsus Mahal Derneği iş birliğiyle, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanan yükümlüleri hayatın içine alacak önemli bir proje başlattı. “Aralık” adı verilen proje kapsamında yükümlüler için Yaratıcı Drama Atölyesi düzenlendi.
Nilüfer Belediyesi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi. Nilüfer Belediyesi, Mahsus Mahal Derneği ile birlikte yükümlülerin topluma yeniden kazandırılması amacıyla "İçeriden dışarıya bir köprü" sloganıyla “Aralık Projesi”ni hayata geçirdi. Belediyelerin, hapishanelere erişimini kolaylaştıran ve hapishane yönetimleriyle işbirliği yapmalarının önünü açan projeyle, mahpusların ceza infazı dönemlerinde ve sonrasında topluma yeniden katılmalarının sağlanması, sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların yapılması amaçlanıyor.
Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü proje kapsamında ilk çalışmayı Yaratıcı Drama Atölyesi düzenleyerek gerçekleştirdi. 12-16 Aralık tarihleri arasında Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen Yaratıcı Drama Atölyesi beklenen ilgiyi gördü.
Yeniden suç işlenmesinin önlenmesi ve suçtan zarar görenlerde zararın telafi edilmesi amacıyla oluşturulan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ndeki 18 yükümlü, projeye gönüllü olarak katıldı. Çağdaş Drama Derneği Bursa Temsilciliği eğitmenlerinin liderliğinde yürütülen Yaratıcı Drama Atölyesi’ne katılan yükümlüler keyifli anlar yaşadı. Katılımcılara farklı bir pencereden bakma, yaşayarak öğrenme ve problem çözme yollarının öğretildiği Yaratıcı Drama Eğitimi’ne katılan yükümlüler, iletişim, uyum, güven, bireysel farklılıklar, sorun çözebilme ve takım olma becerileri konularında çalışma yaptı.
5 gün süren atölye çalışması sonunda katılımcılara ve eğitmenlere teşekkür belgesi verildi. Nilüfer Belediyesi, Aralık Projesi kapsamında farklı alanlarda da çalışmalar gerçekleştirecek.