25 Kasım 2024, 01:19Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
08 Mayıs 2017 Pazartesi, 15:43

IEEE BAUN, Genç Mühendis Adaylarını Balıkesir'de Buluşturdu

Balıkesir Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Elektrik-Elektronik Mühendislik Topluluğu (IEEE-BAUN), IEEE Türkiye Power&Energy Kampına ev sahipliği yaptı. 28-30 Nisan tarihlerinde Burhaniye’de gerçekleştirilen ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden mühendislik bölümlerinde okuyan öğrencilerin bir araya geldiği etkinlikte, farklı yönleri ve uygulamaları ile rüzgar enerjisi ele alındı.

Paylaşmak İster Misiniz?
IEEE BAUN, Genç Mühendis Adaylarını Balıkesir`de Buluşturdu

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Miraç Elif Tunçok, IEEE’nin dünyanın teknik anlamdaki en saygın ve en büyük mühendislik ve teknoloji topluluklarından biri olduğunu söylerken, 160 ülkede yaklaşık 450 bin üyeye sahip oluşumun, elektrik ve elektronik mühendisleri, bilgisayar mühendisleri, yazılım geliştiricileri, bilgi teknolojisi uzmanları, fizikçiler, hekimler ve beraberindeki birçok sosyal bilim dallarında üye ve takipçileri bulunduğunu ifade etti. Tunçok, 15 farklı üniversiteden 150 katılımcının geldiğini belirttiği etkinliğe katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Etkinliğin ilk oturumunda Vestas Rüzgar Enerjisi Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’den Operasyon Müdürü Şahin Arıöz, rüzgar enerjisinin tarihçesiyle başladığı sunumunda, rüzgar türbinlerinde fren ve pitch mekanizmalarını anlattı.

Etkinliğin ikinci günü ise ilk oturumda Northel Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Cem Yalçın ve Satış-Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Tolga Yavuz, rüzgar enerji santralleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Oturumda rüzgar enerji santrali tasarımı, üretimi ve lisanssız elektrik üretimi konularında sunum yapıldı. İkinci oturumda ise Türk Standardları Enstitüsünden Dr. Aysel Engin ve Levent Özal, TSE’yi tanıttıktan sonra Türkiye’de rüzgar enerjisi üzerine belirlenmiş olan standartları anlattılar. Son oturumda ise NLSS Mühendislik ve Ar-Ge’den Barış Erdem, rüzgar türbinlerinin çizimi ve simülasyonu üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin son günü de Demirer Holding’e bağlı olan Alize Enerji Havran/Çataltepe Rüzgar Enerji Santrali’ne teknik gezi düzenlendi. Yapılan teknik gezi ile katılımcılar, sahayı yakından görme fırsatı yakaladılar. Firma yetkilisi Elektrik-Elektronik Mühendisi Ömer Ergin Rüzgar, katılımcıların sorularını da yanıtladığı ziyarette, enerji santralinin işleyişini anlattı.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz