22 Kasım 2024, 16:13Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
28 Eylül 2016 Çarşamba, 14:33

İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Gemlik Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğünün organize ettiği, “İş sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” Fen İşleri Müdürlüğü Toplantı Salonu ve Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonlarında gerçekleşti. Belediye Daire Müdürleri, Amirleri, Memur ve İşçilerinin yanı sıra, stajyerleri de kapsayan eğitim yoğun ilgi gördü. A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Elif Gülten Koçak ve İşyeri Hekimi Dr. Ersoy Kanay tarafından verilen eğitimin periyodik olarak devam edeceği açıklandı.

Paylaşmak İster Misiniz?
İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Belediye Personeline yönelik konuşan, Elif Gülten Koçak ve Dr. Ersoy Kanay, “İş sağlığı ve güvenliğinin tanımını yaparsak “ işyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır” diyebiliriz. İş sağlığı ve güvenliği olgusu, Avrupa Birliği içerisinde de, 1980’li yıllardan itibaren ağırlıkla ele alınmaya başlanmıştır. Özellikle, 1989 yılında çıkarılan 89/391/EEC sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Direktifi, iş sağlığı ve güvenliği alanında çerçeve direktif olarak kabul edilmiş ve daha sonra bu çerçeve direktife dayanarak çok sayıda bireysel direktif çıkarılmıştır. Genel anlamda yapılması gereken iş sağlığı ve iş güvenliği çalışmalarının amaçlarını şöyle sıralayabiliriz; Çalışanları Korumak; İş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının ana amacını oluşturur. Çalışanları iş kazaları ve meslek hastalıklarına karsı koruyarak ruh ve beden bütünlüklerinin sağlanması amaçlanmaktadır. b) Üretim Güvenliğini Sağlamak Bir işyerinde üretim güvenliğinin sağlanması beraberinde verimin artması sonucunu doğuracağından özellikle ekonomik açıdan önemlidir. c) İşletme Güvenliğini Sağlamak, İşyerinde alınacak tedbirlerle, iş kazalarından veya güvensiz ve sağlıksız çalışma ortamından dolayı doğabilecek makine arızaları ve devre dışı kalmaları, patlama olayları, yangın gibi işletmeyi tehlikeye düşürebilecek durumlar ortadan kaldırılacağından işletme güvenliği sağlanmış olur. Anlaşılacağı gibi iş sağlığı ve iş güvenliği çok yönlü bir çalışmayı gerektirir. Çalışmalar sırasında da tıp, fizik, kimya, matematik, istatistik, iktisat, sosyoloji, psikoloji ve ergonomi gibi bilimlerden yararlanılır” diye konuştular.

Öte yandan, iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili eğitim semineri sonunda sınav yapıldı. Sınavda başarılı olanlara sertifikaları önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle verilecek.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz