22 Kasım 2024, 11:58Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
25 Şubat 2016 Perşembe, 03:24

Son Güncelleme: 25 Şubat 2016, 03:32

İsmail Ertekin: ¨Hakemlik Üniversitelerde Ders Olmalı¨

Balıkesirspor'un son yıllardaki başarılarında büyük bir pay sahibi olan ve şu sıralarda Bandırmaspor Teknik Direktörü olan İsmail Ertekin, hakemlik mesleğini üniversitelere ders olarak getirmeliyiz dedi.

Paylaşmak İster Misiniz?
İsmail Ertekin: ¨Hakemlik Üniversitelerde Ders Olmalı¨

Hakemlerle kendilerine not verenler aynı odada durmamalı

Gazetecilerle konuşan başarılı teknik adam, hakemlik meslek olarak üniversitelerde okutulmadı dedi ve şunları ekledi: "Hakemlerle kendilerine not verenler aynı odada durmamalı. Not verenle notu alan aynı yerde duruyorsa bu görüntü iyi olmaz. Geçmişte de bu fikirlerimi söyledim. Notu alan hakem notu veren gözlemci. Eğer hakem maçı iyi yönetmiyorsa siz de kötü not verirseniz az maç yönetecektir veya hiç yönetemeyecektir. Bunlar maç öncesi ve maç sonrası beraber olurlarsa, aynı odada olurlarsa nasıl sen kötü not vereceksin ki? Bu bir günlük iş değil. Bunun mutlak suretle Türk futbolu için revize edilmesi gerekir."

Üniversitelerde Hakemlik Bölümü Olsun

Bandırmaspor teknik direktörü İsmail Ertekin, üniversitelerde hali hazırda 4 senelik antrenörlük eğitimi verildiğini söyledi. Şu anda benzer bir alanın üniversitelerde işlenmesini örnek göstererek, "O zaman bizim hakemliği de üniversitelere koymamız gerekir. Bölüm açalım üniversitelerde. En azından 18 yaş gurubundan 22 yaşına kadar hem teorik hem de pratik dersler verilerek hakem adayları eğitilebilir. Buradan da çıkabilecek iyi çocuklara önümüzdeki yıllarda profesyonelce hakemlik yaptırabiliriz. Ben geçmişte de bu öneriyi söyledim şimdi de söylüyorum. Bizim üniversitelerin bu olaya el atması gerekir diye düşünüyorum. O zaman daha bağımsız, daha rahat maç yönetebilir hakemler. Biliyorsunuz spor programlarında bu olaylar tartışılıyor. Hakemlerin kulüplere bağımlı olduğu sürece futbol federasyonun da bünyesi kulüplerden oluşuyor. Öyle olunca da gücü olanlar biraz daha baskın oluyorlar. Başrol sanatçıları var diğerleri figüran" diye ekledi.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz