İnegöl Belediyesi’nin KOSGEB işbirliğinde düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Kursunun ikinci dönemi başladı. Kursu ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Temmuz ayında bir kurs daha açmayı düşündüklerinin müjdesini verdi.
İnegöl Belediyesi, KOSGEB işbirliği ile düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Kursunun ilk grubunda 29 kursiyeri belge sahibi yapmıştı. Yüzlerce başvurunun olduğu kursun ikinci grubunda ise eğitim 9 Haziran itibariyle başladı. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi binasında yapılan uygulamalı girişimcilik kursunu ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2 grup şeklinde planlanan kursa ilave olarak Temmuz ayında bir kurs daha açmayı düşündüklerinin müjdesini verdi.
25 kişinin ders almaya başladığı KOSGEB ile ortaklaşa yürütülen girişimcilik kursunun ikinci grubuna yapılan ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kursiyerlere tavsiyelerde de bulundu. Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak İnegöl’ü daha yaşanabilir, daha modern bir şehir yapmak üzere sürdürülen alt yapı, üst yapı, yol, temizlik ve çevre düzenlemeleri gibi asli belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel hayatı renklendirecek ve çeşitlendirecek pek çok projeyle de ilçe halkına hizmeti sürdürdüklerini söyledi. Bu hizmetlerin sadece bu kadarla da sınırlı olmadığına vurgu yapan Aktaş, “Güçlü bir ekonomiye sahip olan şehrimizin atılgan, müteşebbis ruhlu, girişimci özellikleri ön planda olan halkına da yeni iş alanlarında ufuk açacak olan KOSGEB işbirliğiyle düzenlediğimiz ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ sayesinde yeni iş kurmaları noktasında rehberlik ediyoruz. Bu yıl 300 kişinin başvurduğu, 220 kişinin mülakata alınarak 60 kişinin kursa katılmaya hak kazandığı ‘Girişimcilik Kursu’muzun bildiğiniz gibi ilk grubuna katılan 30 kişi arasından 29 kişi belge almaya hak kazanmış ve geçen aylarda kursiyerlerimize sertifikalarını takdim etmiştik. Bugünde eğitim alan ikinci grup kursiyerlerimizi ziyaret etmeye geldik” dedi.
TEMMUZ’DA BİR GRUP DAHA AÇILACAK
Kursun ikinci grubunda 25 kişinin ders almaya başladığını dile getiren Aktaş, “KOSGEB ile ortaklaşa yürütülen girişimcilik kursumuzun ikinci ayağı 09 Haziran tarihinde başlamış olup 17 Haziran tarihine kadar devam edecektir. Eğitimler; Tülin Tüzün Karaatlı tarafından Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizde gerçekleştirilmektedir. Daha önceki dönemlerde 72 saat olan Uygulamalı Girişimcilik Kursu Kosgeb tarafından 32 saate düşürülmüştür. Bu kapsamda eğitimler 32 saat olup katılım mecburidir. Temmuz ayında Girişimcilik Kursumuzun bu iki grubu dışında, girişimci müteşebbislere yönelik olarak üçüncü bir grup daha açmayı düşünüyoruz. Bu manada bu yıl içerisinde toplamda 3 grup olarak uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmiş olacaktır. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimize girişimcilik sertifikası verilecektir. Sertifikalarını alan kursiyerlerimiz iş ile ilgili projelerini hazırlayarak KOSGEB’e sunacaklardır. KOSGEB onay kurulundan geçen projeler için geri ödemesiz; işletme kuruluşuna 2.000 TL’ye kadar, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanımına 18.000 TL’ye kadar, işletme giderlerine 30.000 TL’ye kadar hibe verilebiliyor. Ayrıca destek ve geri ödemeli sabit yatırım desteği için 100.000 TL’ye kadar kredi desteği veriliyor. 100.000 TL’lik kredi yalnızca makine alımlarında 0 faizli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak kullanılabilmektedir” diye konuştu.
5 YILDA 175 KİŞİ EĞİTİM ALDI
Eğitimin hedef kitlesinin yeni girişimci adayları olduğuna da dikkat çeken Aktaş, “İnesmek - KOSGEB iş birliği ile yapılan girişimcilik eğitimi, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeyini arttırmak amacı ile düzenlenmektedir. Bu sene 5’incisini düzenlediğimiz girişimcilik kurslarımızda bugüne kadar bugün ziyaret ettiğimiz grubumuzla birlikte 175 kişi eğitim görme şansını yakalamıştır. İnegöl’ümüze ve İnegöl ekonomisine yararlı işler kuracak olan iş sahiplerimize şimdiden kolay gelsin diyerek başarılar diliyorum. Bu kursun sertifika törenini de önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğimizi belirtiyor kursumuzun hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.