22 Kasım 2024, 08:08Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
18 Ağustos 2016 Perşembe, 16:34

Kss ve Dere Ötesi İçin Acil Eylem Planı Hayata Geçiyor

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında Küçük Sanayi Sitesi Esnafları ve Dere Ötesi olarak tabir edilen bölgede yaşanılan sorunlarla ilgili önceki gün gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı sonucunda bölgede çözüm bekleyen konularla ilgili acil eylem planının hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Paylaşmak İster Misiniz?
Kss ve Dere Ötesi İçin Acil Eylem Planı Hayata Geçiyor

Geniş katılımla gerçekleşen toplantıya söz konusu bölgede faaliyet gösteren firma temsilcileri, KSS Yönetimi, İMOS, Mobilyacılar Odası, BUSKİ, UEDAŞ, Telekom ile İnegöl Belediyesi bürokratları katıldı.

TOPLANTIDA 5 MADDE GÜNDEME GETİRİLDİ
Toplantıda alınan kararlar hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; Bildiğiniz gibi dün KSS yönetimi, BUSKİ, UEDAŞ, Telekom ve Belediyemiz bazı bürokratlarının katılımı ile güzel ve yararlı bir toplantı gerçekleştirdik. Burada özellikle altyapı, altyapıya bağlı olarak yollar, endüstriyel atıkların bertarafı ile elektrik ve telefon ile ilgili 5 madde gündeme getirildi. Bu konularda dönem dönem esnaf arkadaşlarımızın haklı olarak serzenişleri oluyordu. Ama takdir edersiniz ki özellikle Dere Ötesi diye tabir edilen bölge ile ilgili henüz yapılaşma da tam olarak tamamlanmadı. Ancak yine de orada faaliyet gösteren birçok firmamız var. Yapılaşmanın tamamlanmamasının beraberinde getirdiği sorunları hep birlikte yaşıyoruz. Bunlara çözüm bulunması ve bir eylem planı oluşturulması hususunda güzel ve verimli bir toplantı olduğu kanaatindeyim. Bu bölgede en önemli konu henüz altyapının bitirilememiş olmasından kaynaklıdır. Altyapı tamamlanamadığı için haliyle yolların asfaltlanması da ona eş zamanlı olarak gecikti. Burada biz İnegöl Belediyesi olarak süreci hızlandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunun özellikle bilinmesini rica ediyoruz” dedi.

25 MİLYON TL’LİK YATIRIMI BU BÖLGEYE AKTARACAK İHALE GERÇEKLEŞTİ
Bu bölgenin altyapının yapılması ile ilgili 2014 yerel seçimlerinden hemen sonra İnegöl Belediyesi olarak Bursa BB’ye bağlı BUSKİ ile yaptığımız görüşmelerde talep ettiğimiz ve yatırım programına alınmasını isteğimiz ilk bölge burasıydı diyen Aktaş; “Ancak takdir edersiniz ki BUSKİ’nin kendi içinde bir işleyişi var. Belli bir iş ve bütçe planlaması var. Bizim yaklaşık 2 yıldır ısrarla bu bölgeyle ilgili yatırım talebiz çok şükür artık uygulama sürecine girdi. Yaklaşık 25 milyon tutarında bir ihale geçtiğimiz aylarda yapıldı ve şu an Küçük Sanayi Sitesi ile Dere Ötesi olarak tabir edilen bölgeyle ilgili altyapı yapım çalışmaları da başladı.2016 yılında tamamlanacak yerler de var, 2017 ve kısmen de olsa 2018 yılına sarkacak yerler de var” dedi.

BELEDİYEMİZİN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE BU BÖLGENİN SORUNLARINI GİDERECEĞİZ
Belediye Başkanı Aktaş devamında; “Buna göre 2016 yılında BUSKİ tarafından yapılacak ve kazı çalışmaları tamamlanacak yerlerde zaten bir sorun yok. Ancak bizler de İnegöl Belediyesi olarak bu yıl kazı çalışmaları yapılamayacak yerlerle ilgili asfalt sathi kaplama yaparak çözüm getirilmesi hususunda bir çözüm yoluna gideceğiz. Bu zamana kadar niçin yapılmadı derseniz BUSKİ tarafından bu bölgede yapılacak çalışmaların 2016 yılında bitirilmesi öngörülmüştü. Ancak yaşanan süreç bu işin uzayacağını net bir şekilde önümüze koydu. Nihayetinde biz kamu kuruluşları kamu kaynakları ile hareket eden kurumlarız. Asfalt döküp kısa bir süre sonra altyapı ve kanalizasyon çalışması için tekrar kazı yapılması milli ekonominin heba edilmesi demektir. Şimdi konunun tüm taraflarını sanayici arkadaşlarımızla bir araya getirdik. Biz de İnegöl Belediyesi olarak konunun takipçisi ve uygulayıcılarından biri olarak koordinatör görevi üstleniyoruz. İnşallah hem BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar hem de İnegöl Belediyesi olarak bu yıl BUSKİ’nin girmeyeceği cadde ve sokaklarda bizim yapacağımız çalışmalarla sanayici arkadaşlarımızın sorununa çözüm getirmiş olacağız” dedi.

AHMET TÜRKEL ÇEVRE YOLU 2.ETABI
Ahmet Türkel Çevre Yolu 2.inci Etabının süreci hakkında da bilgi veren Aktaş; “Ayrıca Ahmet Türkel Çevre Yolunun 2.nci etabının da bildiğiniz gibi ham yol ve altyapı çalışması tamamlandı. Burada yolun oturmasını bekliyoruz. Aslında süreç tamamladı sayılır. Burada da BUSKİ tarafından bazı hat geçişlerinin yapılmasını bekliyoruz. Dün yapılan toplantıda bu konuyu gündeme getirdik. BUSKİ burada yapacağı çalışmaları sanayicimizin de talepleri doğrultusunda öne çekecek. Hat geçişlerinin tamamlanmasının akabinde de inşallah burayla ilgili asfalt çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. İşin özü aslında bu bölge ile ilgili en önemli kıstas altyapı ve kanalizasyon çalışmalarının gecikmesinden kaynaklanan sorunlar var. Yapılan bu toplantının işlerin hızlandırılması açısından önemli olacağına inanıyorum. İnşallah en kısa zamanda sanayici esnafımızın bu sorunlarına çözüm getireceğimizi düşünüyorum” dedi.

ENDÜSTRİYEL ATIKLAR KONUSUNDA DA ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAMIZ GEREKİYOR
Toplantıda dile getirilen konulardan biri olan endüstriyel atıkların toplanması hakkında da açıklamalarda bulunan Aktaş; “Küçük Sanayi Sitesi ve Dere Ötesi olarak adlandırdığımız bölgedeki en önemli konulardan biri de şüphesiz endüstriyel atıklar konusudur. Ancak üzülerek ifade etmek istiyorum ki bu konu hakkında sanayici arkadaşlarımızın bazıları duyarsızlık göstermektedir. Tabi endüstriyel atıklar konusunda hassasiyet gösteren firmalarımızı bu konuda tenzih ediyorum. Endüstriyel Atıkların toplaması ve bertarafı ile ilgili 2872 sayılı yasa yükümlülükleri çok açık şekilde belirtmiş. Burada firmalarımızın elini taşın altına sokmaları isteniyor. Kamu olarak biz İnegöl Belediyesi olarak bu atıkları toplamamamız gerekiyor. Yasa açık şekilde bu sorumluluğu firmalara yüklemiş. Ya kendi imkanları ile bu atıkları döküm sahasına götürmeleri gerekiyor ya da lisanslı firmalar aracılığı ile bunları halletmeleri isteniyor. Düzenli bir şekilde lisanlı firmalarla çalışan sanayicilerimiz olduğu gibi gelişigüzel cadde ve sokaklara atan hatta dere kenarlarına bu atıklarını bırakan firmalarımız da mevcut. Bununla ilgili defalarca bilgilendirme toplantıları yapmamıza, işyerlerine uyarıcı ve bilgilendirici broşürler dağıtmamıza rağmen hala bazı sanayici arkadaşlarımızı ısrarla çevre kirliliğine devam ediyorlar. Yasa bize toplamayın sizin toplamanız yasak diyor. Ancak buna rağmen bu duruma kayıtsız kalamıyoruz ve oluşan çevre kirliliğinin önüne geçmek için ekiplerimiz belli aralıklarla çevre kirliliğinin oluştuğu alanlarda temizlik yapıyor” dedi.

Konuyla ilgili olarak sanayicilerimizin işini kolaylaştırmak adına ne gibi önleyici ve kolaylaştırıcı çalışmalar yapabiliriz noktasında bir komisyon kurup sonuçlarını sanayici esnafımızla paylaşacağız diyen Aktaş; “Bu süreç zarfında belediyemiz çevre mühendisleri ve diyalog ekiplerimiz sanayicilerimizi ziyaret ederek hem iş yeri sahiplerine hem de çalışanlara yönelik bilinçlendirme çalışması yapacaklar. Ayrıca zabıta ekiplerimizde konuyu hassasiyetle takip ederek denetimlerini artıracaklardır. Bunlara ilaveten lisanslı geri dönüşüm firmalarımızın uyarılması ve malzeme ekipman olarak güçlendirilmesi hususunda da gerekli adımların atılacağını buradan söylemek istiyorum. Bunun bir süreç olduğunu biliyoruz. Adaptasyon sürecini en kısa sürede atlayıp ve çevremize hep birlikte sahip çıkmalıyız“ dedi.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz