Bursalıları tiyatro ile buluşturan 5. Nilüfer Tiyatro Festivali dopdolu programıyla büyük ilgi görüyor. Festivalde 5 ülkeden 5 ayrı oyun da izleyici karşısına çıkacak. Yabancı oyunlarda Türkçe üst yazı olacak.
Tiyatro tutkunları, Türkiye’nin en kapsamlı festivali olan 5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde izleme olanağı bulamadıkları oyunlarla buluşuyor. 54 topluluğun 113 temsil ile yer aldığı 5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nden Türkiye dışında, 5 ayrı ülkeden de topluluklar yer alıyor.
Yabancı ülkelerden gelen tiyatro toplulukları oyunlarını kendi dillerinde oynayacak, ancak hepsinde Türkçe üst yazı olacak. Festivalde Almanya’dan Ballhaus Naunystrasse, Sünnet isimle oyunla seyirci karşısına çıkacak. 5 Nisan’da Nazım Hikmet Kültürevi, 6 Nisan’da da Uğur Mumcu Sahnesi’nde sergilenecek olan Sünnet’in yönetmeni Miraz Bexar.
Azerbaycan Devlet Akademik Milli Dram Tiyatrosu da Teleskop isimli oyunla 19 ve 20 Nisan tarihlerinde Uğur Mumcu Sahnesi’nde olacak. 142. sezonunu yaşayan Azerbaycan Devlet Akademik Milli Dram Tiyatrosu, ilk kez Bursa izleyicinin karşısına çıkacak. Ünlü Azeri Halk Yazarı Elçin Efendiyev’in romantik komedisi Teleskop arafta geçiyor.
Finlandiya’dan The Theatre of Black and White Theatre ile Estonya’dan Polygon Theatre da sosyal bir trajikomedi olan Bir Delinin Hatıra Defteri oyununu Nilüfer’de sahneleyecek. Karman Shahmardan’ın yönettiği oyunda Tamur Tohver oynuyor. Türkçe üst yazının bulunduğu oyun 12 Nisan’da Sanat Mahal Görükle’de, 13 Nisan’da da Nazım Hikmet Kültürevi’nde sergilenecek.
Çek Cumhuriyeti’nden de Vertedance, Correction'ı sergileyecek. Dans topluluğu ödüllü performansıyla 9 ve 10 Nisan tarihlerinde Nazım Hikmet Kültürevi’nde olacak.
Gürcistan’dan da Liberty Theatre, Otomatik Portakal ile Bursalı tiyatro severlerin karşısında olacak. Otomatik Portakal 26 Nisan’da Sanat Mahal’de, 27 Nisan’da da Nazım Hikmet Kültürevi’nde sergilenecek. Gürcistan’ın bol ödüllü yönetmeni Antandil Varsi Mashvili’nin, kült yönetmen Stanley Kubrick’in Otomatik Portakal filminden uyarladığı oyun 90’larda geçiyor ve hikâyenin yeni halinde psikolojik drama yönü ön plana çıkıyor.