22 Kasım 2024, 08:01Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
01 Ekim 2018 Pazartesi, 14:16

Ortak Akıl Buluşmaları Devam Ediyor

Belediye Başkanı Alper Taban, “Hep birlikte İnegöl için çalışıyoruz” sloganıyla düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları kapsamında spor camiasının temsilcileriyle bir araya geldi. Taban, Sporda İnegöl nerede sorusunun cevaplanması için gerçekleştirilen istişare toplantısında, “Gelecek vaat eden gençlerimizi daha doğru işlerle uğraşmaları için onlar adına sporda neler yapmalıyız. Sporda zayıf yönlerimiz neler, güçlü yanlarımız neler, avantaj veya dezavantajlarımız neler, bu şehirde şimdiye kadar neleri yaptık, neleri yapmalıyız, hangi konularda hızlı hareket etmeliyiz, hangi konuları önceliklendirmeliyiz gibi fikir ve düşünceleri sizlerden almak istiyoruz” dedi.

Paylaşmak İster Misiniz?
Ortak Akıl Buluşmaları Devam Ediyor

2017 Kasım ayında yaşanan Başkanlık değişiminin ardından göreve geldiği günden bu yana ortak akıl vurgusu yaparak İnegöl’ü şehrin tüm dinamikleriyle yönetmenin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Alper Taban, geride kalan 10 aylık sürede yapılan tespitler ve incelemelerin ardından “Hep birlikte İnegöl için çalışıyoruz” sloganıyla düzenlenen Ortak Akıl Buluşmalarında şehrin dinamikleri bir araya gelmeye devam ediyor. Şehre değer katması adına düzenlenen Ortak Akıl Buluşmalarının sonuncusu dün akşam spor camiasının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ORTAK AKIL BULUŞMALARININ BİR AMACI VAR
Yemekle başlayan Ortak Akıl Buluşmalarına, spor camiasının temsilcilerinin yanı sıra Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit ile belediye meclis üyeleri ve AK Parti İlçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yemeğin ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak konuklarına hitaben bir konuşma yaptı. Göreve gelmesinin ardından yaklaşık 10 aylık bir zaman diliminin geçtiğini hatırlatan Taban, “Öncelikle başta İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, spor kulüp başkanları ve antrenörleri, beden eğitimi öğretmenleri, Belediyespor yönetici ve eğitmenleri, spor lisesi müdürü ve öğrencileri, İnegöl’ün yetiştirdiği değerli hakemimiz Hakan Yemişken bu akşam aramızdalar. Hepinize bu nazik davetimize icabet ettiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Tabi çeşitli vesilelerle sivil toplum kuruluşlarımızla göreve geldiğimiz günden bu yana bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Buluşmalarımızı bir fırsata çeviriyoruz. Buluşmalarımızda ortak bir amaca hizmet eden, sorunları irdeleyen, ihtiyaçları tespit eden, eleştirileri ve önerileri toplayarak buradan bir sonuç çıkarmaya ve çıkardığımız bu sonuçlarla da daha neler yapabilirizi ortaya koymaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

“ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde daha neler yapabilirizi sorguladıklarını ifade eden Taban, “Özellikle beyan ettiğimiz projeleri, çalışmaları tamamlamak için uğraş veriyoruz. Bunun yanı sıra daha neler yapabiliriz dediğimiz zaman öncelikle önümüzde gerçekleşecek yerel seçimlere kadar daha neler yapabiliriz ve gerçekten bulunduğumuz makam içerisinde daha nasıl faydalı olabilirizi sorguladığımızda önümüze bir eylem planı çıkardık. İlk önce sistemli bir yapı oluşturmak istediğimizi arkadaşlarıma ifade ettim. Alinur Aktaş Başkanımızın başlattığı yeni nesil belediyecilik anlayışını daha da sistemli bir hale getirmek için çalışmalar yürüttüğümüzü buradan özellikle belirtmek isterim. Daha güçlü bir sistem, ayakları yere daha sağlam basan bir sistem ve işlerin tıkır tıkır işlediği bir sistem sahip olalım istedik. Bunun içinde kurumsallaşmaya beraberinde elektronik dönüşüme, bilişime biraz daha ayak uydurarak hızlı hareket etmemiz gerektiğinin farkına vardık. Kurumsallaşarak bürokrasiyi azaltarak, vatandaşlarımızın işlerini daha da kolaylaştırmayı istedik. Ayrıca çalışanlarımızın memnuniyetini ve verimliliğini artırarak hizmet alanında hizmet verenin de mutlu olduğu bir sistemi hayata geçirmek istedik. Bunun içinde bir dizi adımlar attık. Bu zihniyet dönüşümünü, yenilenmeyi çalışma arkadaşlarımıza, ekip arkadaşlarımıza anlatabilmek adına bir takım eğitimler vermeye çalıştık. 2015 Kalite yönetim sistemi (ISO 9001) ve 2014 Müşteri memnuniyeti yönetim sistemi (ISO 10002) belgelerimizi de aldık. Bunları duvara asmak için almadık. Bunun sürdürülebilirliğinin farkındayız. O yüzden bir zihniyet dönüşümünü yakalama, işte işi yaparken daha nasıl verimli olabilirim daha nasıl faydalı olabilirim, kaynağı nasıl daha iyi kullanabilirimi sorgulayan bir çalışma kadrosu oluşturmak adına bu adımları attık. Vatandaşlarımızın da böyle çalışan bir kuruma katkı koyacağını düşündük. Ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca kısa adı EBYS olan 'Elektronik Belge Yönetim Sistemi (elektronik imza(e-imza) ve mobil imza(m-imza uygulamaları)sitemine geçerek artık belgelerimizi elektronik ortamda kontrol edip imzalıyoruz” diye konuştu.

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK
Yeni Nesil Belediyecilik konusuna da değinen Taban, “Yeni Nesil belediyecilik kavramını da önemsiyoruz. Günün şartlarına göre nasıl işletmecilik yapılıyorsa, belediyeciliğinde yeni nesil belediyecilik kavramına göre yapılması gerektiğinin farkındayız. Yeni Nesil Belediyecilik sonuç odaklı çalışan, vatandaşı önemseyen, hizmetin merkezine insanı koyan bir anlayışın olduğunu ifade ediyorum. Aslında kurumumuz zaten böyle çalışıyordu ama bizler, sorunları daha da minimize etme adına bu adımları atmış olduk. Hizmet masamız vardı biliyorsunuz bunu çözüm merkezi adı altında değiştirdik sadece bir isim değişikliği değil bir zihniyet dönüşümünün devamı olarak çözüm merkezi aynı zamanda vatandaşlarımız için çözümün merkezi olsun diye arzu ettik. Dolayısıyla orada bir çağrı merkezi oluşturarak vatandaşlarımıza da her ortamda lütfen bize destek olun, gören göz olun, takip eden, sorgulayan olun, öneri veren olun dedik ve bu merkeze iletişim kanalları yoluyla telefonla, sosyal medya yoluyla, watsapp, sms veya e-maille veya bizzat belediyeye gelerek vatandaşlarımız bu merkeze fikirlerini, önerilerini ve sorunlarını iletmeye başladılar. Bundan da çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Belediyeler 7/24 ve 365 gün esaslı çalışan kuruluşlar. Vatandaşla aramızdaki hizmet kalitemizi artırmak için dur durak bilmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Alo 153 Çözüm merkezi hattı ve 0530 157 30 00 numaralı whatsapp numarasını her zaman kullanabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“KÜÇÜK DOKUNUŞLAR İLE BÜYÜK FARKINDALIKLAR OLUŞTURABİLİRİZ”
İnegöl’ün Fikri ve Fikir Gölü Projelerine de değinen Taban, “Vatandaşlarımızın fikirlerine değer verdiğimizi ifade ettik. En son iki gün önce şehrin belirli noktalarına fikir kutuları yerleştirdik. Bu kutulara vatandaşlarımız, her türlü fikirlerini atabilir. İnegöl’ün Fikri projesini önemsediğimi ve uzun zaman zarfında bu projeden çok faydalanacağımızı düşünüyorum. Yine kendi çalışanlarımıza da fikir gölü projesini hayata geçirdik. Gelin fikirlerinizi paylaşın. Bu işi sizler yapıyorsunuz, eksikleri sizler biliyorsunuz aslında çözümde sizlerde dedik. Dolayısıyla arkadaşlarımızın da bizlere vermiş olduğu fikir ve önerilerle ciddi manada iyileştirmeler yapmaya başladık. İşte bakışınızı değiştirdiğiniz anda, görmek niyetiyle baktığınız anda ve bu şehir için dertlenmeye başladığınız anda küçük dokunuşlar ile büyük farkındalıklar oluşturabiliriz.

“BU ŞEHRİ EL ELE YÖNETECEĞİZ”
Bu şehri el ele yöneteceğiz diyen Taban, “Bu akşam spor camiasından, farklı alanlardan isimlerle bir ardayız. Spor başlığı altında bugün sizlerle Sporda İnegöl ne durumdayızı konuşmak istedik. Yaklaşık 60 bin öğrencinin olduğu şehrimizde, genç nüfusunun hat safhada olduğu bir yerde bizler tabi ki gençlerimizi çok önemsiyoruz. Gelecek vaat eden gençlerimizi daha doğru işlerle uğraşmaları için onlar adına sporda neler yapmalıyız. Sporda zayıf yönlerimiz neler, güçlü yanlarımız neler, avantaj veya dezavantajlarımız neler, bu şehirde şimdiye kadar neleri yaptık, neleri yapmalıyız, hangi konularda hızlı hareket etmeliyiz, hangi konuları önceliklendirmeliyiz gibi fikir ve düşünceleri sizlerden almak istiyoruz. Sporla yatan sporla kalkan bu camiadan çok güzel fikir ve öneriler geleceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Alper Taban’ın konuşmasının ardından, toplantıya katılanlara söz verildi. Spor camiasından farklı isimler tek tek söz alarak İnegöl’de spor hakkındaki fikirlerini, düşüncelerini, kendi tespitlerini, görüş ve önerilerini paylaştılar. Önemli konuların masaya yatırıldığı Ortak Akıl buluşmasında, Başkan Taban kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz