13 Mayıs 1942 yılında İnegöl Belediyesi ile 5 ailenin iştirakiyle kurulan ve İnegöl’ün en eski Anonim Şirketi olma özelliğini taşıyan Oylat AŞ, bugün Oylat meydanında düzenlenen programda 75’inci yılını kutladı.
İnegöl’ün katma değerlerinden ve markalarından biri olan Oylat’ın tüm doğal güzelliklerini günümüze taşımasında büyük payı olan Oylat AŞ, bugün 75’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. 13 Mayıs 1942 yılında İnegöl Belediyesi ile 5 ailenin iştirakiyle hayata geçirilen ve günümüzde İnegöl’ün en eski Anonim Şirketi unvanına sahip olan Oylat AŞ’nin 75’inci kuruluş yıl dönümü, Oylat meydanında düzenlenen programla kutlandı. Belediye Başkanı ve aynı zamanda Oylat Yönetim Kurulu Başkanı olan Alinur Aktaş, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Eşref Yiğit, İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ile Oylat AŞ yönetim kurulu üyeleri, çalışanları ve Oylat’ta kalan misafirlerin katıldığı programda, geçmişten günümüze Oylat’ta yaşanan dönüşüme dikkat çekildi. Oylat’ta ailesi ile birlikte tatil yapan Serdar Tuncer’de 75. Yıl kutlama programına çocuklarıyla birlikte katıldı.
DEĞİŞİME, DÖNÜŞÜME AYAK UYDURMAK GEREKİYOR
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ardından İnegöl Müftüsü Kazım Güzel’in yaptırdığı dua ile devam etti. Duaların ardından İnegöl Belediye Başkanı ve Oylat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Eski Oylat’ı anlatarak konuşmasına başlayan Aktaş, bugün gelinen noktada ciddi bir ilerleme kaydedildiğini ifade ederek “Cenabı Allah bizi o kadar güzel bir memlekette yaşatıyor ki; köftesiyle, mobilyasıyla, ayçekirdeğiyle, her türlü meyvesi ve sebzesiyle adını dünyaya duyuran İnegöl. Ve İnegöl’ün markalarından biri de Oylat Kaplıcaları… Oylat deyince İnegöl’de yaşayan herkesin muhakkak suretle bir anısı vardır. Burada bu oteller yoktu. Barakalar vardı. Gelir 15-20 gün kalırdık. O zaman da güzeldi Oylat. Ama takdir edersiniz ki her şey değiştiği gibi turizmle, termal ve kaplıcayla ilgili standartlar da değişiyor. Ve bu değişime dönüşüme ayak uydurmak gerekiyor. Bugün çok ciddi bir aşamaya gelindi” dedi.
İNEGÖL’ÜN EN ESKİ ANONİM ŞİRKETİ
Aktaş, Oylat AŞ’nin İnegöl’ün en eski anonim şirketi olduğunu da vurgulayarak “75’inci yıl. Sevinerek söylüyorum İnegöl’ün en eski Anonim Şirketi. Bundan tam 75 yıl önce 13 Mayıs 1942 tarihinde İnegöl Belediyesi ve 5 tane değerli büyüğümüzün iştirakleriyle Oylat AŞ kurulmuş. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Oylat benim kişisel mal varlığım veya ortaklığım olan bir yer değil. Ben Belediye Başkanlığı dolayısıyla buranın Yönetim Kurulu Başkanıyım. Oylat’ın 42 tane ortağı var ve en büyük hissedarı da yüzde 20 civarında bir hisseyle İnegöl Belediyesi. Geçmişte hizmet etmiş Belediye Başkanlarımız var. Takdir edersiniz ki İnegöllüler bizlere oy verirken Oylat’ta bir şeyler yapalım diye oy vermiyorlar. Bizim önceliğimiz İnegöl’ün merkeziyle alakalı. Ama biz turizm konusunu çok önemsiyoruz ve ilk günden beri de Oylat’la alakalı bir şeyler yapıyoruz” ifadelerinde bulundu.
OYLAT BİR BAŞARI HİKAYESİDİR
Oylat’ta bugüne kadar yapılan değişim ve dönüşümden söz ederken geleceğe dair planları da dinleyicilerle paylaşan Aktaş, “Oylat’ın 75’inci yılıyla ilgili bir film yaptık. O filmde kimi şifa demiş, kimi huzur demiş, kimi sağlık demiş, kimi doğa demiş, kimi güzellik demiş ama Oylat’ın 75 yıllık sürecine baktığınızda bana göre var olan çok büyük bir başarı var. Oylat İnegöl’ün önemli çekim merkezlerinden, markalarından biri. Oylat’ta geçmişten bu güne çok şeyler değişti. Katlı otoparkımız, organik pazarımız, Oylat’ta biliyorsunuz artık yakıt tüketilmiyor. Yeşil Enerji projemizle beraber hem ekonomik anlamda tasarrufa gittik hem de beraberinde kullanılan sıcak atıl sudan Oylat’ı ısıtarak Oylat’ın havasını kirletmiyoruz. Daha yapılacak çok iş var. Açık havuzlar yapılacak. Camimizin Oylat’a yakışır şekilde olması lazım. Geçen yıl 170 bin kişiyi ağırladık Oylat’ta. Bu çok ciddi bir sayı. Bu her geçen yıl da artıyor” diye konuştu.
ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
Aktaş, konuşmasının sonunda anneler gününe de değinerek “Biz biliyoruz ki anneler günü öyle bir güne sığmaz ama biz bu günü vesile bilerek İnegöl’den bir grup annemizi önce kahvaltıda ağırladık ardından da anaların anası olan Domaniç’te meftun bulunan Osmanlı’yı doğudan kadın Hayme Ana’nın türbesine gönderdik. Dolayısıyla ben bu günü vesile bilerek tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Her gittiğim yerde de söylüyorum, Allah’a şükür ben anamın hayır duasını aldım. Annenizin hayır duasını alanın sırtı yere gelmez. Ama eğer annenizin bu manada hayır duasını almazsanız vay halinize. Ne yapıp edin annenizin hayır duasını alın” dedi.
Oylat’ın İnegöl’ün bir değeri, markası olduğunu vurgulayan Aktaş, bu değeri arttırabilmek için 13 yıldır verdikleri emeğin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Başkan Aktaş’ın ardından tatil yapmak için Oylat’ta bulunan Serdar Tuncer, kendisine gelen daveti geri çevirmeyerek kürsüye çıkarak programa seslendirdiği şiirle renk kattı. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun yöresel oyunlardan oluşan gösterilerini davetliler için sunduğu program, ardından İlknur Ulusoy Akıncı’nın Oylat meydanında izlenime sunulan ‘Dört Mevsim Oylat’ isimli fotoğraf sergisinin gezilmesi ve ikramlarla son buldu.