Son Güncelleme: 28 Mart 2016, 14:33
İlk öğrencilerini 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında kabul eden Veteriner Fakültesi öğrencileri, “Anatomik Model Hazırlama” dersi kapsamında, ölen hayvanların uzun süre kendi anatomik duruşları bozulmadan saklanması işlemi olan “tahnit” yapmayı öğrenmeye başladı.
Konuyla ilgili bilgiler veren Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hakan Atalgın, Anatomi Anabilim Dalı olarak laboratuvarlarını kurarak gerekli altyapıyı oluşturduklarını ifade ederken; “Yeterli bir laboratuvara sahibiz. Bu aşamadan sonra bir anatomi müzesi kurma istediğimizden dolayı bunun altyapısı için çalışmalara başladık. Elimizde bulunan materyallere ek olarak yeni arayışlara yöneldik ve tahnit yapımına karar verdik” dedi.
Tahnitin; ölen hayvanların uzun süre kendi anatomik duruşları bozulmadan saklanması olduğunu ve özel kimyasallar ve teknikler kullanılarak yapıldığını belirten Atalgın; “Materyal olarak ise yeni ölmüş, bulaşıcı hastalığı olmayan ve deri bütünlüğü bozulmamış hayvanlar kullanılır. Bu şartlara uygun materyallerin bulunması halinde fakültemiz ile irtibata geçilirse tahnit yapımında kullanılabilir. Bu amaç doğrultusunda öncelikle “Anatomik Model Hazırlama” dersi için Türkiye’nin sayılı tahnit ustalarından Sadi Bagana ile anlaştık ve onu ders vermesi için ikna ederek, ilk tahnitimizi de geçen hafta yaptık. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Can ve Arş. Gör. Alper Çelenk ile birlikte derslere katkıda bulunmaktayız. Gelişmekte olan fakültemize desteklerini esirgemeyen ve bu imkanı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Kerim Özdemir’e ve Dekanımıza teşekkür ederiz” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.