22 Kasım 2024, 07:43Namaz VakitleriFirma RehberiReklamİletişim
  • Dolar: 30,6745 TL
  • Euro: 33,1130 TL
  • Altın: 1.996,86 TL
  • Borsa: 9.045,97
  • Beyaz Ekmek ve Pirinç Sigara Kadar Riskli!
  • Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat
  • Bilardoda Dünya İkincisi Olduk
  • Putin`in Sözcüsünden Türk-Rus Savaşı Yorumu
  • Balıkesir`de Bir Hastaya Domuz Gribi Teşhisi Kondu
13 Mayıs 2016 Cuma, 16:17

Yılmaz: Bu sempozyum Türkiye’de önemli bir boşluğu dolduracak

Nilüfer’de düzenlenen “Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Uluslararası Sempozyumu”nda, konu ilk kez bilimsel temelde ele alındı.

Paylaşmak İster Misiniz?
Yılmaz: Bu sempozyum Türkiye’de önemli bir boşluğu dolduracak

Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, “Sempozyumun tüm bildirilerini dijital ve basılı kitap haline getirerek, Türkiye ve dünyanın erişimine açacağız. Bu konudaki boşluğu doldurmuş olacağız” dedi.

Nilüfer Belediyesi ile Hacettepe Üniversitesi tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Uluslararası Sempozyumu” geniş katılımla gerçekleşti. Goethe Enstitüsü Türkiye ve Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi’nin de destek verdiği sempozyumda Türkiye’nin farklı illerinden ve yurtdışından gelen kütüphaneciler, arşivciler, belediye yöneticileri ve akademisyenler, bilgi, deneyim ve tecrübelerini paylaştı.

“Nilüfer Belediyesi başarılı işler yapıyor”

Sempozyumun son derece verimli geçtiğini belirten Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı ve Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, “Sempozyumu Bursa’da düzenlememizin en önemli nedeni Nilüfer Belediyesi’nin kütüphane hizmetleri konusunda çok başarılı işler yapması. Nilüfer Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi bir öncülük yaparak böyle önemli bir etkinliği başlatmış oldu. Bu sempozyumun Türkiye’de en azından iki yılda bir farklı belediyeler tarafından devam ettirilmesini istiyoruz. Sempozyum sonunda sonuç bildirgesi yayınlayarak kamuoyuyla paylaşacağız. Bildirileri dijital ve basılı kitap haline getirerek tüm belediyelere göndereceğiz ve dünyanın erişimine açacağız. Bu konuda Türkiye’de çok az yayın vardı. Hatta Türkçe yayın yoktu. Sempozyum sayesinde bu boşluğu az da olsa doldurmuş olacağız. Konuyu ilk kez bilimsel temellerde ele aldık. Bu çok önemliydi” dedi.

Türkiye’de belediyelerin kütüphane hizmetlerinin son derece zayıf olduğunu ifade eden Yılmaz, “Ancak Nilüfer Belediyesi’nin hem kütüphaneleri hem de verdiği hizmetler Türkiye düzeyinde en iyi örneklerden biri. Kütüphanede çalışan personel de alanlarında uzman, istekli ve yaratıcı hizmetler veriyor. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

“Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Uygulama Örnekleri” oturumunda konuşan Nilüfer Belediyesi Kütüphane personeli Selin Can Cemgil de katılımcılara “Yılın Yazarı” ve “Nilüfer’de Kadın Hayata Yakın” projelerini anlattı.

Oturumda, Nilüfer Belediyesi Kütüphane personeli Dilber Koç da, yerel yönetimlerin kütüphane konusundaki öncelikleri ve okuma alışkanlığını artırmak adına yapılabilecek çalışmaları paylaştı. Kütüphaneleri okurlarla buluşturmak için edebiyat üzerinden çalışmalar yürütülebileceğini söyleyen Koç, “Bunları, kütüphanelerde atölye ve söyleşi gibi birtakım projelerle yapmak mümkün. Çalışanların bireysel olarak bu konudaki hakimiyeti, desteği, donanımı ve materyaller de çok önemli. Okurları, bu faaliyetlerle kütüphanede buluşturabilmek için sahada çalışmak gerekiyor. Sınıf sınıf gezerek, öğrencileri davet ediyoruz. Katılımcılara bol bol kitap armağan ediyoruz. Okullarla, üniversitelerle, kadın dernekleriyle, sağlık ocaklarıyla, edebiyat dernekleriyle ve muhtarlarla yakın ilişki içinde oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaşmak İster Misiniz?
Fikirlerinizi Diğer Okuyucularla Paylaşabilirsiniz